می، ریحان، های، که، این، حشرات

Homozygot می نامند و چنانچه بذر به دست آمده از آمیزش دانه های گرده غیر از گیاه مادر باشد بذر حاصل را ناهمگن یا اصطلاحاً Heterozygot گویند. معمولاً این روش برای گیاهانی که ناهمگنی یا Heterozygot دارند (مثل گل های یک ساله که نیاز به تنوع و چند رنگی بیشتری دارند) از دیدگاه تولید کننده بهتر است، همچنین در جای که این روش مقرون به صرفه است (مثلاً در گیاهانی که تکثیر به روش غیر بذری مدت زمان طولانی می گیرد) استفاده می شود (صمصام شریعت، 1382؛ ابراهیم پور و عیدی زاده، 1388).
1-8- گلدهی در گیاه ریحان اولین گلها در اواخر بهار (خرداد) ظاهر میشوند و گلدهی تا اوخر شهریور ادامه مییابد. چنانچه گیاهان در مرحله گلدهی برداشت شوند، در شرایط اقلیمی مناسب اواخر تابستان (شهریور) مجدداً به گل میروند. میوهها از اواسط تابستان (مرداد) به تدریج تشکیل میشوند. بذرها پس از رسیدن از گیاه جدا و به اطراف پراکنده میشوند (امید بیگی، 1374).
1-9- گرده افشانی در ریحان گرده افشانی توسط حشره در گیاهانی انجام می شود که دارای گل هایی با رنگ درخشان، بوی خوب، یا گل های مشخص می باشند و می توانند حشرات را به سوی خود جلب کنند. زنبور عسل، یکی از مهمترین حشرات گرده افشان می باشد. زنبورهای وحشی، پروانه ها، شب پره ها و مگس ها نیز گرده و شهد را از گل ها می‌گیرند. به طور کلی در این مورد، گرده سنگین و چسبناک است و به حشرات می چسبند. برخی از محصول های بذری در این گروه به این قرار هستند (آسسوک، 1971؛ خوشخوی و همکاران، 1389). یونجه، سه برگه پنجه کلاغی، شبدر قرمز، شبدر سفید، ارزن، پیاز و هندوانه، افزون بر این، گل ها و سبزی های بسیاری به وسیله حشرات گرده افشانی می شوند. ریحان به عنوان گیاهی که باعث جلب حشرات خاص می شود، به عنوان گیاه دگر افشان توانسته زیر گونه ها و واریته ها و جمعیت های متعددی را پدید آورد که می تواند مورد توجه محققین در زمینه های مختلف علمی و دارویی قرار گیرد (بخشی خانیکی، 1389). پلی مورفیسم و سهولت دگرگرده افشانی در جنس ریحان باعث بوجود آمدن زیر گونه ها، واریته ها و فرم های متعددی گردیده است که در عادت رشدی، رنگ و ترکیبات معطر فرق می کنند و این اختلافات باعث شده تا طبقه بندی صحیح آنها به لحاظ گیاه شناسی مشکل باشد (ماروتی و همکاران، 1996؛ وایرا و سیمون، 2000؛ اصغری و همکاران، 1391). اگر چه این گیاه به طور معمول از طریق بذر تکثیر می شود اما دانهال های حاصله تنوع زیادی را در اثر دگرگرده افشانی طبیعی گیاه نشان می دهند.
1-10- تولید و مصرف فرآورده های ریحان استفاده دارویی از گیاه ریحان از دیر باز در طب سنتی ایران، هند و چین مرسوم بوده است و از آن به عنوان از بین برنده بوی بد دهان، ضد تب، ضد باکتری، ضد سرطان و ضد دیابت استفاده می شده است (طالبی و همکاران،



قیمت: 11200 تومان

این نوشته در پایان نامه ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *